Beeldenroute Boulevard is af 26 juni 2009

Vrijdagmiddag 26 juni onthulde wethouder Wim van Duijn in de zeereep bij de Oude Kerk een beeld van kunstenaar Peter Erftemeijer over de kunstenaarskolonie in Katwijk rond 1900. Twee andere beelden werden ook onthuld: Wind van Steef Roothaan en De Vangst van Marina van der Kooi.

Alle beelden aan de Boulevard verwijzen naar het vissersleven of naar Katwijk als kustgemeente. Een bijzondere plek binnen de Katwijkse gemeenschap is het monument voor degenen die op zee bleven. Het beeld De Vangst van Marina van der Kooi moest wegens de werkzaamheden aan de Boulevard enige tijd opgeslagen worden, maar staat nu fier naast het bronzen beeld van kunstenaar Peter Erftemeijer over de kunstenaarskolonie in Katwijk rond 1900. Dit beeld heeft een prachtige plek gekregen in de zeereep tegenover de Oude Kerk, die menigmaal door de kunstenaars is geschilderd.

Tegenover restaurant De Lounge is het karakteristieke beeld Wind van Steef Roothaan te vinden, voorstellende een man die een wolk op zijn schouders torst. Om het helemaal af te maken zullen de beelden worden aangelicht zodat deze ook 's avonds te bewonderen zijn.

 
 
 Copyright 2006 Galerie Katwijk. Ontwikkeld door LFBR Interaction Design